Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθερη Πρόταση για μια Νέα Δημοτική Αρχή.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ




ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ  ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

1.    ΚΙΝΗΣΗ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ
2.    ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ
3.    ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ  ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ
4.    ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΣΕ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑ
                                               
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Η Σπίθα για τον Πολιτισμό στον Βύρωνα σε συνεργασία με την Επιστημονική Ανασυγκρότηση και το ΕΠΑΜ  αποφάσισε  την (υπό τον τίτλο "ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ") παρέμβασή της στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου 2014 καλώντας όλες τις Συλλογικότητες Αλληλεγγύης και όλους τους δημότες να πάρουν τον Δήμο στα χέρια τους, αντί να στηρίξουν την οποιαδήποτε "παράταξη" να πάρει τον Δήμο στα δικά της χέρια που είναι η γνωστή (και αποδεδειγμένως άκαρπη για την πρόοδο του τόπου) τακτική. 

Η απόφαση πάρθηκε σαν αποτέλεσμα της διαπίστωσης ότι το ίδιο πολιτικό κατεστημένο που έχει οδηγήσει τη Χώρα στην καταστροφή, ετοιμάζεται (με τους γνωστούς κατά Δήμους εκπροσώπους του και μηχανισμούς) μέσα από τη διαδικασία των εκλογών αυτών, να  ανανεώσει τη θητεία της  εξουσίας του επί της ζωής μας και της καταστροφικής πρακτικής του, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Η Κίνηση "ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ" , πιστεύουμε ότι  δεν μπορεί να συνεχιστεί η γνωστή σε όλους τους πολίτες ως τώρα πρακτική που κατέστρεψε τη Χώρα και τους Δήμους της. Η πρακτική της λεηλασίας του Δημόσιου πλούτου προς όφελος των  "ημετέρων" του συστήματος, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, θα είναι παράλογο, άκρως επιβλαβές και αμετακλήτως ασυγχώρητο. 

Ο μόνος σίγουρος δρόμος για το οριστικό ξερίζωμα αυτής της ολέθριας για τον τόπο (και για κάθε πολίτη) πρακτικής, δεν αρκεί να είναι μόνον η απόρριψη του πολιτικού προσωπικού αυτού του κατεστημένου, στον κάλαθο αχρήστων της ιστορίας.

Η απόρριψη αυτή, θα πρέπει απαραιτήτως, να συνοδεύεται από την ταυτόχρονη ανατρεπτική αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης της Δημοτικής Ηγεσίας. 

Προτείνουμε, (αντί της συγκατάβασης του Δημότη στα πρόσωπα που υποδεικνύει το κομματικό κατεστημένο) ΝΑ  ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ  ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΗΓΕΣΊΑ  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ.

Μία ηγεσία που, πέραν των τοπικών προβλημάτων, θα προτάξει αποτελεσματική ασπίδα προστασίας στη λαίλαπα των μέτρων που επιβάλλονται από τις δυνάμεις στις οποίες έχει παραδοθεί άνευ όρων η διαχείριση της Εθνικής μας Οικονομίας και που απειλούν με αφανισμό την κάθε Ελληνική οικογένεια. 
Καλούμε, λοιπόν, κάθε (απαλλαγμένο από κομματικές παρωπίδες κάθε χρώματος) συμπολίτη του Δήμου Βύρωνα , που αντιλαμβάνεται την κοροϊδία που υφίσταται, όλα τα τελευταία χρόνια από τα κόμματα και αυτούς που υποστηρίζονται από αυτά, που αντιλαμβάνεται ότι αυτή την κοροϊδία είναι που καλείται να πληρώσει με τα χαράτσια, τη μείωση του μισθού και της σύνταξής του, το χάσιμο της δουλειάς του, την απώλεια του σπιτιού του, την υποβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας του, της ασφαλούς διαβίωσής του και τη στέρηση της χαράς από τη ζωή του και που θέλει να  αντιτάξει τη θέλησή του για βελτίωση της ζωής του, να συμβάλλει: 
1.     τόσο στην εντόπιση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και τη ζητούμενη λύση τους, 
2.     όσο και στην υπόδειξη των προσώπων που θα επιλέξουμε (όλοι μαζί) και θα προτείνουμε να εκπροσωπούν τις αποφάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.  ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΈΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ, απαλλαγμένα από καθεστωτικά κομματικά βαρύδια και παρελθόν. 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ - ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
  
Όμως, πέρα και πάνω από όλα αυτά
(τα πολύ σημαντικά για την τοπική κοινωνία) στις εκλογές αυτές, δεν μπορεί να μείνει κρυμμένο το μεγάλο ζητούμενο της απελευθέρωσης της Χώρας από την αιχμαλωσία της στην οικονομική (και όχι μόνο) κατοχή της από εξωχώριες δυνάμεις  (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - Οικονομική Νομισματική Ένωση, που εκπροσωπούνται από την "Τρόικα").

Μία αιχμαλωσία που επηρεάζει άμεσα και τις δυνατότητες του κάθε Δήμου για βελτίωση της ζωής των δημοτών του.

Το να μιλάμε και να κάνουμε προγράμματα για ένα μέρος του όλου, όταν το όλον είναι παντελώς ανίκανο να ανταποκριθεί, αποτελεί ασυγχώρητη μυωπία, αν δεν είναι απάτη. 

Ο κάθε Δήμος, είναι ένα μικρό μέρος του όλου, που είναι η Χώρα.
Εφ' όσον η Χώρα, κεντρικά, έχει παραδώσει, άνευ όρων, τη διαχείριση των οικονομικών της σε ξένα χέρια (αυτά που εκπροσωπεί η Τρόικα) που τα συμφέροντά τους είναι αντίθετα με αυτά της Ελληνικής κοινωνίας (όπως είναι παντού και πάντοτε τα συμφέροντα δανειστή και δανειζόμενου, ανίκανου να πληρώσει τη δόση του) όποιος υποψήφιος Δήμαρχος ή Σύμβουλος, μιλάει και υπόσχεται βελτίωση της ζωής των δημοτών, χωρίς την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ δραπέτευσης της Χώρας από την αιχμαλωσία της στους κοινωνιοκτόνους όρους των Δανειακών Συμβάσεων, που έχουν υπογραφεί χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Λαού ή είναι βλάξ  ή ψεύδεται ασύστολα. 

Έτσι, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, όλοι οι πολίτες είμαστε  υποχρεωμένοι από την κοινή λογική, να μιλήσουμε και να δείξουμε, με τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών, την αποφασιστικότητά μας να απελευθερωθούμε, πρωτίστως,  από την επαχθή δουλεία των Μνημονίων, αλλά (κυρίως) από τους Μνημονιοφύλακες, δηλαδή αυτούς που νομιμοποιούν τους όρους των Μνημονίων δηλαδή τις Δανειακές Συμβάσεις και επιτηρούν την τήρησή τους.

Και αυτοί, είναι σύσσωμο το καθεστώς πολιτικό σύστημα, δηλαδή όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου που συμπράττουν (ψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας) στη νομιμοποίηση αυτών των όρων που δεν τους θέλει ο λαός. 

Οι, πίσω από χρηματοπιστωτικές οντότητες  συντεταγμένες δυνάμεις, εξωχώριες και Ελληνικές που, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ασκούν παράνομη, βάναυση και βάρβαρη αιχμαλωσία της Ελληνικής κοινωνίας, πρέπει να λάβουν ένα τελεσίγραφο:



Οι εκλογές αυτές,
πρέπει να μετατραπούν σε παλλαϊκό δημοψήφισμα
καταδίκης της  εξευτελιστικής κατοχής της Χώρας.

Δεν πάει άλλο !!!
Ο Λαός ξύπνησε και σηκώνεται στα πόδια του !
 Ο Έλληνας δεν ανέχεται την υποδούλωσή του!
Δεν σηκώνει αφεντικά στο σβέρκο του !
Δεν δέχεται καψόνια και μαστίγιο στη ζωή του!!!
Η Χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία
δεν θα καταντήσει στρατόπεδο οικονομικών αιχμαλώτων!!!
____________________________________________________

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ
_______________________________________________

  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 
(Οι βάσεις  του προγράμματος το οποίο καλούνται να συν-διαμορφώσουν
οι δημότες του Δήμου )
_________________________________

Μέσα στο πνεύμα της Διακήρυξης της Δημοτικής Κίνησης  "ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ", για την παρέμβασή της στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, πιστεύουμε ότι οι προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Δήμου θα πρέπει, απαραιτήτως,  πέρα από τα απαραίτητα και υποχρεωτικά πεδία της φροντίδας για την καθαριότητα των Δημόσιων χώρων, την έγκαιρη και καθαρή αποκομιδή των σκουπιδιών, του συνεχούς ελέγχου της ποιότητας του νερού, της γενικής ευταξίας  και τα παρελκόμενα αυτών, να περιλαμβάνουν τις παρακάτω βασικές προτεραιότητες:

1.     Πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η μείωση της ανεργίας, στον τόπο μας. Αυτή, θα επιδιωχθεί στην περιοχή μας με ανάπτυξη εργασιών σε κάθε πρόσφορο τομέα, με συμπαράσταση του Δήμου σε κάθε επίπεδο (οργανωτικό, οικονομικό, κλπ)
·        Θα επιδιώξουμε την ανάπτυξη δημοτικών (ή αστικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων) με σκοπό (πέραν της μείωσης της ανεργίας) τη δημιουργία εσόδων του Δήμου, ώστε να μειώνονται τα Δημοτικά τέλη που επιβαρύνουν τις οικογένειες.     
·        Αξιοποίηση των δένδρων. Υπάρχει εμπεριστατωμένη πρόταση από ομάδα κτηνιάτρων για χρήση των κλαδεμάτων ως τροφή κάθε χρόνο 700 μοσχαριών. Με  επεξεργασία που είναι δυνατή.

2.     Εντατική αξιοποίηση προγραμμάτων Απασχόλησης Ανέργων ή υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας.

3.      Έρευνα Τεχνολογίας : Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ,"ελεύθερες πατέντας", τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας από υδρογόνο, αιολική ενέργεια, βιομάζα,  μαγνητισμό κ.α. που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας της εφαρμογής τους που μπορεί να οδηγήσει σε μαζική παραγωγή, με αποτέλεσμα την απασχόληση αριθμού ανέργων σ' αυτό.  Ο Δήμος μπορεί κάλλιστα να είναι το "θερμοκήπιο" τεχνολογικών επιτευγμάτων που θα του αποφέρει σημαντικά έσοδα, μαζί με την απορρόφηση ενός αριθμού ανέργων του.

4.      Οργάνωση της Αλληλεγγύης (όχι φιλανθρωπίας) μεταξύ των δημοτών, καθίσταται πρωταρχικό καθήκον του Δήμου. Αυτή, είναι απαραίτητη και ιδιαιτέρως σημαντική στις μέρες (μίας ανηλεούς οικονομικής κατοχής) που βιώνει η Ελληνική κοινωνία, μετά την άνευ όρων παράδοσή της στους όρους που έχουν επιβάλλει οι κατοχικές δυνάμεις με τις Δανειακές Συμβάσεις και την Λεγόμενη Μνήμη των όρων (τα Μνημόνια) που θα καταστήσει δυνατή την δανειοδότηση". 
·        Καμία οικογένεια του Δήμου δεν θα πεινάσει, δεν θα μείνει άστεγη και δεν θα νοιώσει παραμελημένη. Κανένα παιδί δεν θα πάει πεινασμένο στο σχολείο.
Δεν μπορεί, στο Δήμο μας να υπάρχει έστω και ένας χορτάτος,
όταν θα υπάρχει έστω και ένας πεινασμένος.
·        Όταν αυτή τη σκέψη την κάνει ο κάθε δημότης, δεν χρειάζεται ο Δήμος (σαν οργάνωση) να κάνει πολλά πράγματα. Τα πράγματα γίνονται μόνα τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο Δήμος, είναι να διαδώσει τη σκέψη, σαν σύνθημα. 
·        Σε κάθε  Δημοτικό διαμέρισμα , θα αναπτυχθεί δίκτυο αλληλεγγύης,  με την εποπτεία του Δήμου. Στο δίκτυο θα συμμετέχουν όλες τις οικογένειες του διαμερίσματος, εύπορες και άπορες. Το καροτσάκι και τα ρουχαλάκια του παιδιού που μεγάλωσε, θα πάνε στο άλλο μωρό  της γειτονιάς που γεννήθηκε.   Το σακάκι του άνδρα που πάχυνε, θα πάει στον γείτονα που αδυνάτισε, κοκ... Μέσα από αυτό το δίκτυο αλληλεγγύης θα  ξαναβρούμε τη χαμένη μας ανθρώπινη συνάντηση της γειτονιάς. Ενίσχυση του έργου των Πολιτών Βύρωνα και της Αλληλεγγύης.

5.      Μέσα στις προτεραιότητές μας είναι ο Δήμος να λειτουργήσει με δικούς του πόρους δημοτικούς βιολογικούς λαχανόκηπους σε συνεργασία με την εκκλησία.

6.      Η πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη θα καλύψει τις ανάγκες κάθε οικογένειας, είτε με την  εθελοντική συνεισφορά των γιατρών της περιοχής, είτε με την παρέμβαση και συμμετοχή στη δαπάνη, της Δημοτικής Αρχής. Ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου Ιατρείου σ’ αυτό το μεγάλο έργο.


7.      Νομική υποστήριξη σε κάθε κίνηση κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από  αντισυνταγματικούς νόμους. Παράδειγμα το "χαράτσι". Αυτή τη στιγμή "τρέχει" η νομική άμυνα για τις κατασχέσεις από τον ΟΑΕΕ.                              
Υποστήριξη της άμυνας εναντίον των κατασχέσεων της κατοικίας. 
Ήδη, παρακολουθούμε από κοντά τις σχετικές διεργασίες που γίνονται σε άλλο Δήμο όπου, με τη συμμετοχή εξειδικευμένου καθηγητή του ΑΠΘ, ανιχνεύονται οι προϋποθέσεις για την ίδρυση "Συνεταιριστικής Τράπεζας" που θα αγοράζει τα "κόκκινα στεγαστικά δάνεια" της ευρύτερης περιοχής, ώστε να επιτρέψει στους δανειολήπτες να σώσουν το σπίτι τους, πληρώνοντας το ποσό ενός ενοικίου.     
 Η Επιστημονική Ανασυγκρότηση (ΕΠ.ΑΝ) ,έχει αρχίσει την προσπάθεια νομικής υποστήριξης για τα κόκκινα δάνεια, χαράτσια και εφορία με Συλλογικές Αγωγές κατά των τραπεζών, ΔΕΗ και Εφορίας.

8.      Διαχείριση  των αστικών και γεωργικών απορριμμάτων.
·        Εξετάζουμε την εφαρμογή της λύσης του "σκουπιδοφάγου" (για τα αστικά απόβλητα) που μειώνει σημαντικά τον όγκο των σκουπιδιών και (κατ' επέκταση) το κόστος περισυλλογής των.
·        Εξέταση της εφαρμογής της πελετοποίησης  ή της παραγωγής ηλεκτρισμού από τα γεωργικά υπολείμματα, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων υπέρ του Δήμου. 

9.      Δημιουργία "ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ". "Ο χρόνος   είναι χρήμα". Με βάση αυτό το αξίωμα, κάθε δημότης που έχει κάποιο διαθέσιμο χρόνο μέσα στη εβδομάδα του, το δηλώνει/καταθέτει σε μία βάση δεδομένων.  
10.       Δημιουργία υπηρεσίας διευκόλυνσης των ανταλλαγών προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ των δημοτών. Ο Δήμος, με μία κατάλληλη βάση δεδομένων, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ των δημοτών. Αυτό μπορεί να δώσει οικονομική διέξοδο σε πολλούς δημότες που έχουν περιορισμένη αγοραστική δύναμη, αυξάνοντας τη δύναμή τους αυτή.

·        ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι παραπάνω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, βρίσκονται υπό διαβούλευση (άρα και αναδιαμόρφωση) του Σώματος των Δημοτών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ


·        ΘΕΣΜΟΣ VETO των εντολοδόχων του  ΔΗΜΟΥ
ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Εφ' όσον η εκλογή αναδείξει τον δικό μας υποψήφιο για Δήμαρχο, στον Δήμο μας θα λειτουργήσει ο (κατ' εξοχήν δημοκρατικός) θεσμός του  VETO

1.     Α. Συγκροτείται το σώμα των κληρωτών Εντολοδόχων των οικοδομικών τετραγώνων.  Ανάλογα με το Συντελεστή Δόμησης ,δηλαδή ανάλογα με την πυκνότητα πληθυσμού κληρώνονται οι εντολοδόχοι. Προτείνουμε ο Καρέας με ΣΔ 1 να αποστέλλει 20 ,η Νέα Ελβετία με ΣΔ 1,4  25, το υπόλοιπο με ΣΔ1.6 30 και οι πυκνοκατοικημένες κεντρικές περιοχές  με ΣΔ 2,6-3 75. Δημιουργείται κατ’ αυτόν τον τρόπο το σώμα 150 Κληρωτών Εντολοδόχων του Δήμου. Τούτοι θα  συνέρχονται σε σώμα 4 φορές το χρόνο .Ή στον χώρο συσκέψεων του Δήμου ή στην Λουίζα. Θα κληρώνονται 30 που θα μετέχουν στο Δημοτικό συμβούλιο. Θα παρουσιάζουν τις εντολές σε μορφή προτάσεων και θα ασκούν VETO στο δημοτικό συμβούλιο όποτε και αν χρειαστεί. Σκοπός: Απόδοση ευθυνών ,διαφάνεια, πραγμάτωση των στόχων των δημοτών

        Β. Οι δημότες που κατοικούν στα ανωτέρω διαμερίσματα  θα συνέρχονται σε σώμα ανά 3- 5 οικοδομικά τετράγωνα.  Από τρεις φορές το χρόνο κατ’ελάχιστον έως έξι αν παραστεί ανάγκη. Οι συνελεύσεις θα γίνονται σε σχολείο της περιοχής. Στην συνέλευση θα συζητώνται τα προβλήματα και θα δίνεται Εντολή σε κληρωτό να την μεταφέρει στο σώμα των Εντολοδόχων. 

2.     Σε περίπτωση που η διαδικασία της εντολής δεν ομοφωνεί Θεσμοθετείται το Τοπικό Δημοψήφισμα. Επισημαίνεται πώς:
A. η διοίκηση του Δήμου, πριν πάρει την τελική απόφαση, θα απευθύνεται και στους ίδιους τους  εντολοδόχους δημότες, ζητώντας την γνώμη τους.
Β. Θα δίνεται η δυνατότητα στο Σώμα των Δημοτών, να θέτουν οι ίδιοι οι δημότες  για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προβλήματα που τους απασχολούν, με σκοπό να επιλυθούν
        
ΑΝΑΚΛΗΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ

1.    Οι συμπολίτες που θα υποδειχθούν από την Κίνηση "ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ",  σαν υποψήφιοι για τη θέση, τόσο του Δημάρχου, όσο και των Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων Δημοτικών ή Τοπικών κοινοτήτων, αποδέχονται και υπογράφουν εκ των προτέρων την άμεση παραίτησή τους από τη θέση που θα καταλάβουν με την εκλογική διαδικασία, εφ' όσον αυτή (η παραίτηση) τούς ζητηθεί από την πλειοψηφία της Κίνησης, που θα προκύπτει ως αποτέλεσμα ειδικής επ'αυτού ψηφοφορίας.


·        ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

·        Τα πρόσωπα που θα υποδειχθούν στον Συνδυασμό ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, προκειμένου να  εκτεθούν ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχος, θα πρέπει να πληρούν τις εξής προδιαγραφές (πέραν αυτών που ορίζει ο σχετικός Νόμος) :

1.    Να μην είναι κομματικά στελέχη οιουδήποτε κόμματος που έχει ασκήσει κοινοβουλευτικά καθήκοντα

2.    Να έχουν αποποιηθεί εγγράφως τη χρησιμότητα της ανάμειξης των κομμάτων στις Δημοτικές εκλογές.

3.    Να μην έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες  Δημοτικές εκλογές ως υποψήφιοι Δήμαρχοι. 

4.    Να έχουν αποδεχθεί εγγράφως την ανακλητότητά τους από την πλειοψηφία της Συνέλευσης του Συνδυασμού "ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ"
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι παραπάνω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ & ΣΤΟΧΟΙ, βρίσκονται υπό διαβούλευση (άρα και υπό αναδιαμόρφωση) του Σώματος των Δημοτών,.